29 martie 2017

La restaurant

- Bună seara și bine ați venit la restaurantul Violența. Doriți să comandați acum sau vă las meniurile să vă gândiți?
- Comandăm acum. Mie un cot în bot, vă rog, iar soției mele - 3-4 picioare în burtă.
- Desigur. Doriți și ceva la felul doi?
- Da, dar nu știu ce anume. Ce ne recomandați?
- Păi aș putea să vă propun câte un cap în ebală sau specialitatea casei - 5 bâte din cauciuc peste coaste, personal de la bucătar.
- Nu știu. Parcă aș dori ceva peste coloana vertebrală.
- Da, desigur, în acest caz vă pot propune trecerea Zilului peste spate. Chiar azi bucătarul-șef s-a întors cu el din reis, a fost la Greblești după cărămidă și acum Zilul stă parcat afară.
- Minunat! Atunci așteptăm cotul în bot și picioarele în burtă, după care vom ieși la felul doi.
- Da, nicio problemă. Merg să-l anunț pe bucătar.
- 5000 de lei.
- Poftim?
- 5000 de lei trebuie să ne dați.
- Nu înțeleg. Pentru ce?
- Dă băi pulă 5000 de lei!
- Ok, poftim.
- A?
- Huina)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Câteva lumini îndrăznețe țâșneau afară prin geamurile etajelor de sus a clădirii Moldtelecom și ajungeau până sus la Maria Drăgan, mângâind duios ebala lui Hose Pablo, care stătea cu curul pe iarbă și cu o sticlă de Călărași, plină pe jumate, în mână. ”Încă oleacă și albumul e gata”, și-a șoptit el și a zpesdit dintr-un zahod jumatea de coneacioc. ”Op, heroina, op op, heroina.” Cânta ringtone-ul telefonului celular al lui Hose. Pe display-ul celularului scria Vlada Ciobanu calling.
- Alo, răspunse Hose cu glas de terpilă.
- De ce ai glas de terpilă? întrebă Vlada.
- Fa tu și ai ahuit? se răsti Hose.
- Of, încetează, Hose, eu vin acum de la marșul feministelor din satul Drăsliceni și nu voi accepta ca un alcaș galimyi alde tine, care de 8 ani scoate album și încă nu l-a scos, să-mi vorbească altfel.
- Sorry, zise Hose. Nahuia m-ai sunat?
- Vreau să te rog să-mi dai numărul de celular al lui Robert Hanolli.
- Hmm. Robert Hanolli... demult n-am auzit acest nume.
Hose privea spre clădirea Moldtelecom, însă prin fața ochilor săi au început să deruleze amintiri cu noi doi la terasă la Uniunea Scriitorilor, în curte la AMTAP, în beci la Gonzo. Vobșeto în beci la Gonzo încă n-am fost, sorry.
- Nici eu n-am fost, zise Vlada.
- N-ai fost unde?
- În beci la Gonzo.
- What?
- What?

NOU! Cursuri de adus mașini din Germania! Vino la noi să te învățăm să fii descurcăreț. Cum să cauți corect mașini cu motoare econome ebati. Cum să te târguiești cu nemții ca să cumperi mașină din 2008 cu capiși. Cum să te înțelegi corect și eficient cu vameșii. Cum să pui mașina pe gaz sau mercur. Toate acestea numai dacă ne suni și ne dai mulți bani azi urgent! Cazier, colete, muncă Anlgia contract! Anatol 069555777 Iurie 069575757

Un comentariu: